juli 17, 2024

Buitenlandse pers bij HHNK

Buitenlandse pers bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Bestuurder Rob Veenman vertelde de Zwitserse journalist Urs Fritze over de complexiteit van het Noordhollandse watersysteem.

Buitenlandse pers bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (noordtopics.nl)

Bestuurder Rob Veenman vertelde de Zwitserse journalist Urs Fritze over de complexiteit van het Noordhollandse watersysteem. De Zwitser, beter thuis in de bergen, stond perplex over het ingewikkelde stelsel en het kwetsbare evenwicht, noodzakelijk om diverse belanghebbenden tot hun recht te laten komen. Hij had geen idee van wat erbij komt kijken om het wonen onder zeeniveau mogelijk te maken. Hij kent wel de smeltende gletsjers die voor schoon zoet water zorgen, dat zo belangrijk is voor het leven in de lage landen. Met de temperaturen van de laatste dagen is de verdamping groot en moet het hoogheemraadschap meer water betrekken uit het IJsselmeer, bijvoorbeeld voor de gewassen en de natuur die schreeuwen om vocht.

Fritze schrijft een boek over coöperaties en ziet overeenkomsten met het ontstaan van waterschappen.

De Unie van Waterschappen had hem de staatkundige kant verteld, hij kwam naar de zuivering in Zaandam om over het echte werk van de waterschappen tehoren. Rob Veenman heeft hem alle ins en outs van de praktijk meegegeven.
Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier