juni 14, 2024

Peter Knook kandidaat voor Groen Water & Land op 15 maart

 Bron: Rodi Media

REGIO – Peter Knook is tijdens de waterschapsverkiezingen van 15 maart kandidaat voor Groen, Water & Land (GW&L). De partij is als waterplatform actief in het hele gebied van Hollands Noorderkwartier, maar heeft een geschiedenis van meer dan een eeuw in de Zaanstreek en Waterland.

Peter Knook.Kop
Peter Knook.Kop (Foto: aangeleverd)

Sinds 2008 werken de waterschapsverenigingen samen binnen Groen, Water & Land. GW&L heeft zijn bestaansrecht te danken aan zelfstandige waterschapsverenigingen in het gebied van Hollands Noorderkwartier zoals Waterschapsvereniging Wijdewormer en Purmer Belang (opgericht in 1918). Beide zijn in het begin als vereniging aangesloten bij GW&L  en na verloop van tijd geheel opgegaan in GW&L

Peter is geboren en getogen in de Purmer, 4,5 meter onder NAP en zoon van een akkerbouwer. Bewust van goed waterbeheer kan hem dus niet ontzegd worden. Met een uitstapje van 3 jaar naar Groet is Peter zijn hele leven Purmerend trouw gebleven. Knook is zelfstandig ondernemer en maatschappelijk uiterst betrokken. In 1988 werd hij door de toenmalige woningstichting W.C.J. Passtoors gevraagd om als algemeen bestuursllid toe te treden. Na de fusie met St. Jozef in Monnickendam nam Knook plaats in de Raad van Commissarissen. In 2005 ging het geheel op in Intermaris/De Hoeksteen. Ook hier werd Peter een van de toezichthouders. In 2012, toen Intermaris Wherestad overnam, vond hij het welletjes. “Ik stond bekend als kritisch maar rechtvaardig en ik denk dat dat ook wel in mijn karakter zit”, aldus Knook. 

Penningmeester

Inmiddels is hij alweer jaren penningmeester bij Vereniging Historisch Purmerend en Stichting Hospice het Thuis van Leeghwater in Middenbeemster. Daarnaast is hij nu i4 jaar voorzitter van Musical & Operette Purmerend.

In 1988 werd Peter kiest voor Groen Water & Land vanwege het ontbreken van een politieke kleur. Verder beschikt GW&L over lokale kennis en inzichten met een actieve en betrokken achterban. 

Peter is financieel en bedrijfskundig onderlegd en zal actief bijdragen aan een praktische en transparante organisatie die zegt wat zij doet en doet wat zij zegt in het belang van alle Noord-Hollanders.