Verbazing bij dijkgraaf

-Dijkgraaf Henk Tiesinga van waterschap Zuiderzeeland vindt het maar raar dat de hele wereld kijkt naar ons systeem van waterbeheer behalve Haagse politici. Hij schrijft dit in zijn blog.
Cobouw (22-12-2011)

De dijkgraaf verbaast zich erover dat de waterschappen er maar niet in slagen ‘Den Haag’ duidelijk te maken wat ze doen. Ze verklaren dat steeds door te zeggen dat het te goed gaat in ons land als het gaat om waterbeheer. Tegelijkertijd is het echter ook een zwakte die politici gebruiken om het voortbestaan van de waterschappen telkens ter discussie te stellen.
Hij vraagt zich dan wel af hoe politici kijken naar journaalbeelden over watersnoodrampen elders in de wereld. Natuurlijk gaat het om plekken die ver weg zijn, Thailand, Bangkok en Australië. Dichterbij gebeurt het echter ook. Juni 2009 Tsjechië, november 2009 zuidwest Engeland, juni 2010 Polen, januari 2011 België, Keulen en zuidoost Frankrijk en november 2011 Italië en Ierland.
“In die landen zijn geen waterschappen zoals in Nederland. Die een eigen belastingsysteem hebben en die het geld dat ze ophalen besteden aan waterbeheer”, aldus Tiesinga. Hij moet er niet aan denken dat waterbeheer elders wordt ondergebracht met behoud van het belastingsysteem. Dat geld verdwijnt dan in sporthallen en wegverbreding, vreest hij, want dat scoort beter. Hij hoopt dat politici deze kersttijd gebruiken om zich daar eens op te bezinnen.

Ferry Heijbrock

 

Deel dit

Misschien vind u dit ook interessant

Reacties gesloten.