Onze mensen in de periode 20 maart 2015 tot 20 maart 2019


Rob Veenman portret1. Rob Veenman

(Wijdewormer, 1952) Rob is momenteel hoogheemraad (dagelijks bestuurder) van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier namens Groen,Water&Land. Daarvoor is hij ruim twaalf jaar dagelijks bestuurder geweest van het Waterschap de Waterlanden en in de jaren ’70 bestuursadviseur van de Polder Oostzaan. In die tijd is hij ook begonnen met zijn strijd voor een rechtvaardige waterschapsbelasting waarbij de belasting afgestemd is op het belang of het voordeel dat men heeft bij het werk van het waterschap. Naast zijn activiteiten in de waterschapswereld heeft Rob tien jaar les gegeven op de Land- en Tuinbouwschool in Purmerend en is hij maatschappelijk actief binnen de cultuurhistorische en molenwereld.


IMG_54902.Klazien Hartog
(Zaandam, 1968) Klazien is fractievoorzitter van Groen,Water&Land in het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap. Daarnaast is zij landelijk actief als Ambassadeur diversiteitsbeleid van het A&O fonds (Arbeid & Ontwikkeling) van de Unie van Waterschappen, binnen de Waterlelies (de landelijke vereniging van vrouwen in het waterschapsbestuur) en met de Actie ‘Water zoekt vrouw’. Mede door de inzet van Klazien heeft Groen,Water&Land zestien vrouwen op de lijst staan, het hoogste aantal in heel Nederland. Naast haar werk binnen de waterschappen heeft Klazien gewerkt in de journalistiek. Klazien is sinds 8 januari 2009 algemeen bestuurder bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij is lid van de commissie Bestuur, middelen en waterketen & van de werkgroep Audit en Risk.


arielap3.Arie Lap
(Texel, 1953) Arie is bollenteler op Texel (Den Hoorn) met respect voor de natuur en met grote kennis van de waterhuishouding op het eiland. Als betrokken Texelaar komt Arie al jarenlang op voor de belangen van de eilanders en van het eiland. Eerst als algemeen bestuurder van het Waterschap Texel, daarna van het Waterschap Hollands Kroon en sinds 2003 van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Maar als betrokken waterschapsbestuurder volgt Arie ook kritisch het werk van het hoogheemraadschap op het eiland en in het verdere gebied van het waterschap.

 

 

 

 


 Portretfoto4. Philippine Brouwer
(Uitgeest, 1954) Water is de rode draad in het leven van Philippine. Opgegroeid in Egmond aan Zee als dochter van een vissersman en samen met haar man als weg- en waterbouwkundige gewoond en gewerkt op irrigatie- en andere waterstaatsprojecten in het buitenland. Momenteel werkt Philippine als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de gemeente Schagen en is zij, samen met het waterschap mede verantwoordelijk voor een goede inpassing van het water in de ruimtelijke plannen. Daarnaast was Philippine maatschappelijk actief binnen een raad van toezicht van de Rabobank en als voorzitter van gemeentelijke commissie van advies in Uitgeest.

 

 

 


150302 Ber Hes5. Ber Hes
(Castricum, 1940) Ber is geboren en getogen op een bloembollenbedrijf in Limmen en is daarna werkzaam geweest als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs. Daarnaast is hij altijd bestuurlijk actief geweest, eerst als raadslid en wethouder in de voormalige gemeente Limmen en naderhand als wethouder in Castricum voor een lokale partij. Als wethouder is Ber verantwoordelijk geweest voor de portefeuilles water, riolering en de openbare ruimte en zodanig is hij ook mede verantwoordelijk geweest voor het Waterplan Bergen, Castricum, Heiloo.

Deel dit

Reacties gesloten.