Schoon water, van belang voor iedereen

100715 Peilschaal met cijfers 150 dpiNoord-Hollanders hebben altijd op, in, naast en met het water geleefd. Zwemmend, roeiend of met een hengel aan de waterkant.
Daarvoor is schoon en gezond oppervlaktewater noodzakelijk. Maar ook de landbouw en de natuur hebben schoon water nodig.
Dat vraagt veel werk en een actief beleid van de waterbeheerder, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Schoon water is van levensbelang: voor mens en dier, voor landbouw en natuur. Maar met ruim een miljoen mensen die wonen,
werken en recreëren in het gebied van Hollands Noorderkwartier moet er wel veel gedaan worden om het water schoon te krijgen en te houden.
Samen met de gemeenten zorgt het hoogheemraadschap voor de afvoer van het smerige rioolwater, waarna het in 18 rioolwaterzuiveringsinstallaties
wordt gereinigd. Daarnaast is het belangrijk om ook het water in de sloten en plassen schoon te houden en eventueel schoon te maken.
Zo baggert het hoogheemraadschap constant, worden sloten doorgespoeld en natuurvriendelijke oevers aangelegd om de flora en fauna in het water meer kans te geven.

In deze lezing kijken we uitgebreid naar alle activiteiten die het hoogheemraadschap uitvoert om het water schoon te maken en schoon te houden én naar de mogelijkheden die u zelf bijdragen aan een schoon milieu.

2013-02-14 11.47.00   2013-02-14 11.44.01

Deel dit

Reacties gesloten.