juli 17, 2024

Lokale partijen rukken op bij Staten en waterschap

DEN HELDER – Nadat de lokale partijen in de gemeenteraden een belangrijke plaats hebben verworven, lijkt dat ook binnen de Provinciale Staten en binnen de waterschappen te gaan gebeuren. Op 18 maart doet Hart voor Holland mee voor de provincie. En bij de verkiezingen voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is Groen,Water&Land (GW&L) de grootste lokale groepering in het algemeen en dagelijks bestuur. En het is de verwachting dat de lokale partijen nu ook succesvol zullen zijn binnen de provincie en het waterschap.

Dit artikel is geschreven door een meeschrijver. Meer weten over meeschrijven? Lees hier verder.

‘Het is ook logisch dat de lokale groeperingen binnen het
waterschap een belangrijke rol spelen’, vindt Rob Veenman, lijsttrekker van GW&L. ‘Het waterschap is een praktische, uitvoeringsgerichte organisatie met een beperkte taak. We moeten er alleen voor zorgen dat we droge voeten en schoon water hebben en houden. In een gebied dat bijna geheel onder de zeespiegel ligt, is dat zo belangrijk dat we dat niet moeten overlaten aan ruzie makende politieke partijen die zich richten op de waan van de dag. Het waterbeheer moet je overlaten aan mensen met verstand van zaken en die betrokken zijn bij de regio’.

‘Het hoogheemraadschap moet vooral samenwerken met lokale mensen en bedrijven’, vindt Rob Veenman. ‘GW&L heeft dan ook 47 mensen op de kandidatenlijst staan, zodat we in iedere regio eigen lokale kandidaten hebben. En daarnaast hebben en heel breed gezelschap op de lijst staan: stedelingen en agrariërs, watersporters en hoogleraren, ondernemers en natuurbeschermers. Zo kunnen we een grote lokale inbreng hebben, heel betrokken en deskundig’. De kandidaten uit de Noordkop zijn: Arie Lap (3) van Texel, Daniël Groot (7) en Jan Roelofsen (10) uit Den Helder, Louis Bakker (8), Jan Prins (13), Donja Wagenaar (15) en Pim de Helder (22) uit Hollands Kroon en Jan Steenis (14) en Wouter Joop (35) uit Schagen.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 maart 2015

635617706948004523