Groen Water & Land is grootste winnaar Waterschapsverkiezingen

Bron : Holland Media CombinatieLijsttrekker Rob Veenman van Groen Water & Land. De partij had drie zetels, staat nu op vijf.

HEERHUGOWAARD – 50Plus is de nieuwkomer in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Groen Water & Land is de grootste winnaar. Dit is de voorlopige uitslag van de woensdag gehouden verkiezingen, op basis van de helft van de stemmen. Donderdagmiddag moeten alle stemmen geteld zijn.

Door Leonie Groen – 19-3-2015, 10:15 (Update 19-3-2015, 11:22)
50Plus partij rolt binnen met één zetel. ,,Ik ben voorzichtig maar als het waar is, is dat een zeer goed resultaat”, zegt lijsttrekker Roy Ho Ten Soeng. De vier andere nieuwelingen waaronder Christenunie-SGP, haalden het niet.

Live: Verkiezingsavond bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier​
Verslaggeefster Leonie Groen is woensdagavond aanwezig bij de verkiezingsavond van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier​ in Heerhugowaard.

Lees verder…
Groen Water & Land gaat van drie naar vijf zetels. Verbaasd is lijsttrekker Rob Veenman niet. Woensdag sprak hij in deze krant al de verwachting uit dat zijn partij het goed zou gaan doen. ,,We hebben 47 kandidaten die al geruime tijd actief zijn in de wereld van het waterschap. Wij rekruteren ze uit onze achterban, een behoorlijk netwerk van organisaties. De lijst is zeer gevarieerd maar alle kandidaten hebben een behoorlijke kennis.”

De uitslag kan ook betekenen dat de partij haar afgevaardigde in het Dagelijks Bestuur kan behouden.

Water Natuurlijk, VVD en CDA krijgen er elk ook een zetel bij: ze gaan alledrie van drie naar vier.

De winst van deze partijen gaat ten koste van de Algemene Waterschapspartij (van 2 naar 1). Lijsttrekker Peter Vonk had dit al zien aankomen. Boeren Burgers Waterbelang moet ook inleveren en keldert van drie naar slechts een zetel. Dit tot teleurstelling van lijsttrekker Elly Koning-Bruijn.

Het lijkt erop dat de PvdA haar drie zetels behoudt. Lijsttrekker Marjan Leijen van de PvdA vindt dat een prima resultaat, gezien de resultaten van de PvdA bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

In het HHNK zitten voorlopig acht partijen: de helft is landelijk bekend, de andere helft is lokaal.

Deel dit

Reacties gesloten.