Drie man uit regio in waterschapsbestuur

24 maart 2015
24-03-2015 /pagina KEN_Regio_08 /editie KEN /auteur dorien knijnenberg

door Dorien Knijnenberg

CDA, PvdA en Groen, Water en Land

Heemskerk Voormalig directeur van het KNMI, Heemskerker Frits Brouwer, zijn plaatsgenoot Kees Stam en de Uitgeestse Philippine Brouwer-Stam zijn de kandidaten uit regio Kennemerland die komende periode plaatsnemen in het waterschapsbestuur van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Gisteren werd de uitslag definitief gemaakt.

Brouwer vertegenwoordigt het CDA. Eerder was hij voorzitter van die partij in Heemskerk. Daarnaast is hij directeur Water van Rijkswaterstaat Noord-Holland geweest. Stam was afgelopen periode dagelijks bestuurder bij het waterschap. In Heemskerk is hij ook wel bekend als gemeenteraadslid voor de PvdA. Daarnaast werkt hij bij afvalverwerkingsbedrijf Afvalzorg.

De Uitgeestse Brouwer-Stam stond als vierde op de lijst Groen, Water en Land. Ze groeide op in Egmond aan Zee als dochter van een visserman. ,,Als je vlak achter de duinenrij hebt gewoond en je hebt regelmatig een zware westerstorm meegemaakt, dan besef je het belang van een sterke zeewaterkering.’’ De vrouw is jurist ruimtelijke ordening en specialist in de Flora- en faunawet. In haar werk doet ze projecten samen met waterschappen, waarbij ze het water en de dijken inpast in ruimtelijke plannen.

(c) Noordhollands Dagblad 2015 alle rechten voorbehouden

Deel dit

Misschien vind u dit ook interessant

Reacties gesloten.