Coalitie Hollands Noorderkwartier rond

De partijen Groen, Water & Land, CDA, fractie Ongebouwd, Water Natuurlijk en PvdA hebben een coalitieakkoord bereikt voor het bestuur van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Ook zijn de collegeleden bekend. LTO Noord-voorzitter Siem Jan Schenk wordt namens de geborgde fractie Ongebouwd een van de vijf hoogheemraden. Hij stopt in augustus als voorzitter van LTO Noord.

De andere bestuurders zijn Rob Veenman (Groen, Water & Land), Jan Kramer (CDA), Ruud Maarschall (Water Natuurlijk) en Kees Stam (PvdA). Op woensdag 13 mei worden deze kandidaten voorgedragen in de Verenigde Vergadering en komt het collegeprogramma aan de orde

Algemeen bestuur
Veenman en Stam waren de afgelopen periode al hoogheemraad. Schenk, Maarschall en Kramer zijn nieuw in het dagelijks bestuur van Hollands Noorderkwartier.

Samen met dijkgraaf en secretaris-directeur vormen de hoogheemraden voor de komende vier jaar het dagelijks bestuur.

Gesprekken
Na de verkiezingen voerde de lijsttrekker van de grootste partij, Rob Veenman (Groen, Water & Land), gesprekken met alle partijen. Hij werd bijgestaan door informateur Evert Vermeer, oud-burgemeester van Heerhugowaard en Harenkarspel.

De collegevorming nog een hele puzzel, meldt Hollands Noorderkwartier. ‘Ons collegeprogramma is ambitieus, samenwerking staat centraal, het draait om eigentijds en innovatief polderen,’ aldus Rob Veenman

Siem Jan Schenk
Schenk kijkt uit naar zijn nieuwe functie bij het hoogheemraadschap. ‘Water heef mij altijd geboeid. In LTO- verband zette ik me vooral landelijk hier voor in, vanaf nu ga ik dat in mijn eigen regio doen. Dat vind ik een mooie uitdaging.’

Schenk blijft nog tot 18 augustus actief bij LTO Noord, maar een aantal taken zullen overgenomen worden door vice-voorzitter Annette van Velde. De procedure voor het voorzitterschap zal nog voor deze zomer worden opgestart.

Deel dit

Misschien vind u dit ook interessant

Reacties gesloten.