Zeven vrouwen in waterschapsbestuur

24 maart 2015
24-03-2015 /pagina HEL_Regio_07 /editie HEL /auteur HDC Media

Heerhugowaard Het Centrale Stembureau heeft gistermorgen de definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen vastgesteld. Er waren geen onregelmatigheden, de zetelverdeling is gelijk aan die van de voorlopige uitslag. Wel zijn vier kandidaten met voorkeursstemmen gekozen.

Het aantal vrouwen in het bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier stijgt van vier naar zeven. Drie van hen zijn met voorkeursstemmen gekozen: Eva Tannehil uit Hoorn (Water Natuurlijk, 10.382 stemmen), Klazien Hartog uit Zaandam (Groen, Water & Land, 8.996 stemmen) en Dorèthy van den Heuvel uit Hobrede (VVD, 4.822 stemmen). De vierde kandidaat met voldoende voorkeursstemmen voor een eigen zetel is Jos de Boer uit Westwoud (Boeren Burgers Waterbelang, 4.218 stemmen). Van de 23 verkiesbare zetels worden er 18 ingenomen door nieuwe bestuurders.

Winnaar van de verkiezingen is Groen, Water & Land met 60.970 stemmen, goed voor vier zetels. Van de 23 zetels gaan er twaalf naar de algemene landelijke partijen CDA (4), VVD (4), PvdA (3) en 50Plus (1), tijdens de vorige verkiezingen waren dit er negen.

Morgen om 16 uur neemt het huidige bestuur tijdens een openbare vergadering afscheid. De beëdiging van het nieuwe bestuur is donderdag om 20 uur. Beide vergaderingen zijn in het kantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de Bevelandseweg 1 in Heerhugowaard.

(c) Noordhollands Dagblad 2015 alle rechten voorbehouden

Deel dit

Reacties gesloten.