Water zoekt vrouw

Onze bestuurder Klazien Hartog heeft in januari 2014 samen met bestuurder Thea de Roos (Hoogheemraad hoogheemraadschap Rijnland) het project Water zoekt Vrouw opgestart. Doel van het project Water zoekt vrouw is ervoor te zorgen dat het aandeel vrouwelijke vertegenwoordigers binnen de waterschapsbesturen niet verder terugloopt, maar juist word vergroot. Water zoekt Vrouw streeft naar een hoog percentage vrouwen die zich verkiesbaar willen stellen tijden de aankomende verkiezingen.

Om dit doel te bereiken is er eerst een enquete gehouden onder de huidige vrouwelijke waterschapsbestuurders in heel Nederland. De waterschapsvrouwen zijn vertegenwoordigd in een netwerk, Waterlelie.
De uitkomsten van de enquete zijn vervolgens samengevat in een rapport wat is aangeboden aan Peter Glas, de voorzitter van de Unie van Waterschappen. Later dit jaar zal er een vervolg komen op dit project.

Omdat Klazien ook ambassadeur diversiteitsbeleid van het Arbeidsmarkt & Ontwikkelingsfonds voor de waterschappen is, zal zij zich de komende jaren blijven inzetten voor het vergroten van de diversiteit in het waterschapsbestuur.

Als vanzelfsprekend heeft Groen, Water & Land haar uiterste best gedaan om goede capabele vrouwen op de eigen kieslijst te krijgen.

Voor meer informatie over Water zoekt Vrouw kijk op de website: www.waterzoektvrouw.nl

klazienKlazien Hartog

thea de roosThea de Roos

Deel dit

Reacties gesloten.