Twee dagen excursie met het bestuur

Donderdag 13 en vrijdag 14 juni zijn we met het volledige bestuur twee dagen het gebied in gegaan op bezoek bij allerlei projecten van het Hoogheemraadschap. Goed om elkaar te leren kennen, maar vooral ook goed om het gebied te bezoeken en met elkaar stil te staan bij het mooie werk van het waterschap.

Wat ik elke keer erg leuk vindt om te zien, is de enorme betrokkenheid van de medewerkers. Ze vertellen vol passie en enthousiasme over de werken en wat eraan vooraf ging. De gebiedskennis van onze medewerkers is erg groot, voor ons als bestuurders is dat leuk om te horen en goed om te zien, wetende dat de mensen die in het veld hard aan het werk zijn, dat met kennis en passie doen!

We zijn begonnen met een bezoek aan de Stad van de Zon (Strand van Luna) in Heerhugowaard waar we een toelichting kregen van Gert van Ee over waterkwaliteit in een moderne stedelijke omgeving.

Hierna hebben we een bezoek gebracht aan de RWZI Beverwijk met aansluitend een presentatie door Jeroen Goverde en George Zoutberg over het huidige en toekomstige zuiveringsproces met aansluitend een rondleiding over het terrein.

In Assendelft kregen we een presentatie door projectleider Walter Menkveld over het Innovatie Programma Veen en brachten we een bezoek aan de proefvelden van het Innovatie Programma Veen in de polder Zuiderveen onder begeleiding van projectleider Martin Korthorst.

Hierna gingen we naar het bezoekerscentrum De Breek in Oosthuizen waar we uiteg kregen over de proefterp en het project Markermeerdijken, aansluitend bezochten we de proefterp Schardam met deelgebiedsmanager Remco den Hertog.

Daarna gingen we door naar gemaal Mantel in Schardam waar we een toelichting kregen over de nut en noodzaak van het gemaal van Maarten Poort.

Toen langs het stadsstrand Hoorn, met toelichting door omgevingsmanager Ricardo Nuijens.

Vrijdag zijn we gestart met een bezoek aan waterberging Kolk van Dussen met toelichting door Jan Zijp, gevolgd door een bezoek aan Agriport en een presentatie over de ontwikkeling van Ariport door Erik Ham van Agriport. Daarbij was er extra aandacht voor de daarbij behorende wateraspecten met aansluitend een
korte rondrit over het terrein.

Hierna brachten we een bezoek aan landbouwer Arco Klok over natuurinclusieve landbouw met aandacht voor biodiversiteit.

Daarna reden we door naar Den Oever en kregen we een toelichting over de dijkversterking in de haven door Loes van der Laan en Marjoke Hoeve.

Toen zijn we doorgereden richting de Hondsbossche Duinen waar we met zijn allen op de fiets zijn gestapt voor een korte fietstocht met uitleg over het gebied door Yaron Daniël.

Arie had zijn fototoestel mee en heeft een aantal erg leuke foto’s gemaakt, we hebben Hollands weer gehad, regen, wind en zon. Dus zo nu en dan moest de jas aan en de muts op. Maar het was het allemaal waard, we hebben het erg leuk gehad en weer een hoop bijgeleerd.

 

 

 

 

Deel dit

Misschien vind u dit ook interessant

Reacties gesloten.