Onze mensen

Maart 2019, de huidige bestuursleden 

Rob Veenman portret1. Rob Veenman
(Wijdewormer, 1952) Rob is momenteel hoogheemraad (dagelijks bestuurder) van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier namens Groen,Water&Land. Daarvoor is hij ruim twaalf jaar dagelijks bestuurder geweest van het Waterschap de Waterlanden en in de jaren ’70 bestuursadviseur van de Polder Oostzaan. In die tijd is hij ook begonnen met zijn strijd voor een rechtvaardige waterschapsbelasting waarbij de belasting afgestemd is op het belang of het voordeel dat men heeft bij het werk van het waterschap. Naast zijn activiteiten in de waterschapswereld heeft Rob tien jaar les gegeven op de Land- en Tuinbouwschool in Purmerend en is hij maatschappelijk actief binnen de cultuurhistorische en molenwereld.

 

 


2. Klazien Hartog
(Zaandam, 1968) Klazien is hoogheemraad namens Groen, Water & Land in het bestuur van het hoogheemraadschap. Daarnaast is zij landelijk actief als Ambassadeur diversiteitsbeleid van het A&O fonds van de Unie van Waterschappen, binnen de Waterlelies (de landelijke vereniging van vrouwen in het waterschapsbestuur) en met de Actie ‘Water zoekt vrouw’. Naast haar werk binnen de waterschappen heeft Klazien een eigen praktijk als (levens)executeur en adviseur. Klazien is sinds 8 mei 2019 dagelijks bestuurder en zat daarvoor tien jaar in het bestuur als algemeen bestuurder. Zij is verantwoordelijk voor de portefeuille Integraal Stedelijk Waterbeheer en Cultuurhistorisch Erfgoed.

 

 


arielap3. Arie Lap
(Texel, 1953) Arie is bollenteler op Texel (Den Hoorn) met respect voor de natuur en met grote kennis van de waterhuishouding op het eiland.

 

Als betrokken Texelaar komt Arie al jarenlang op voor de belangen van de eilanders en van het eiland. Eerst als algemeen bestuurder van het Waterschap Texel, daarna van het Waterschap Hollands Kroon en sinds 2003 van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Maar als betrokken waterschaps-bestuurder volgt Arie kritisch het werk van het hoogheemraadschap op het eiland en in het verdere gebied van het waterschap.

 

 

 


 Portretfoto4. Philippine Brouwer
(Uitgeest, 1954) Water is de rode draad in het leven van Philippine. Opgegroeid in Egmond aan Zee als dochter van een vissersman en samen met haar man als weg- en waterbouwkundige gewoond en gewerkt op irrigatie- en andere waterstaatsprojecten in het buitenland.

Momenteel werkt Philippine als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de gemeente Schagen en is zij, samen met het waterschap mede verantwoordelijk voor een goede inpassing van het water in de ruimtelijke plannen.

Daarnaast was Philippine maatschappelijk actief binnen een raad van toezicht van de Rabobank en als voorzitter van gemeentelijke commissie van advies in Uitgeest.

 

 

 

5. Leo Dickhoff (Heerhugowaard) – Is voor de lokale partij HOP acht jaar wethouder van Heerhugowaard geweest en als zodanig ook betrokken bij het landelijk waterbeheer (RBO Rijn-West).

 

 

 

 

 

Daarnaast o.a. voorzitter geweest van het Recreatieschap Geestmerambacht.

 

 

 

 6. Evelien van Roijen (Julianadorp) – In 2008 vanuit de Nederlandse Vrouwen Raad betrokken bij de start van ‘Water zoekt Vrouw’, samen met de oud-minister van Verkeer & Waterstaat Karla Peijs.

 

Internationaal betrokken bij het project Women, Water and Leadership en vele projecten om vrouwen in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

 

 

 

 8. Theo Breedijk (Heemskerk) – Sinds 1970 actief binnen de Hengelsportvereniging Het Snoekje in Heemskerk en binnen de Sportvisfederatie MidWest Nederland.

 

 

 

 

 

En als zodanig nauw betrokken bij de onderhoud van het stedelijk water.

 

 

 

 

 9. Sjaak Hoogendoorn (Ilpendam, 1964). Sjaak is biologisch melkveehouder. Vanaf 2001 in Ilpendam, gemeente Waterland, daarvoor vlakbij Woerden in het Groene Hart. Hij is verknocht aan veengrond met het unieke landschap en de bijbehorende  natuur. Naast het bedrijf is hij inmiddels ruim 30 jaar actief op het raakvlak van landbouw, natuur en milieu vanuit de gedachte dat de landbouw de natuur nodig heeft maar natuur ook de landbouw. Sjaak heeft sinds lange tijd ervaring met Agrarisch natuur- en landschapsbeheer zowel inhoudelijk als organisatorisch. Sinds 13 jaar is hij voorzitter van de vereniging Water, Land & Dijken waar ruim  400 boeren bij aangesloten zijn in het `Midden van Noord-Holland. De landbouw en in het bijzonder op veengrond kent de komende jaren flinke uitdagingen waar ook Hollands Noorderkwartier een belangrijke rol in speelt. Uitdagingen op het gebied van bodemdaling, klimaatbestendig werken, waterkwaliteit en biodiversiteit. Vanuit zijn kennis en ervaring wil hij graag een bijdrage leveren in het bedenken van oplossingen en aanpassingen die toekomstbestendig zijn.

 

Onze bestuursleden in de periode 20 maart 2015 tot 20 maart 2019

 

Rob Veenman portret1. Rob Veenman
(Wijdewormer, 1952) Rob is momenteel hoogheemraad (dagelijks bestuurder) van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier namens Groen,Water&Land. Daarvoor is hij ruim twaalf jaar dagelijks bestuurder geweest van het Waterschap de Waterlanden en in de jaren ’70 bestuursadviseur van de Polder Oostzaan. In die tijd is hij ook begonnen met zijn strijd voor een rechtvaardige waterschapsbelasting waarbij de belasting afgestemd is op het belang of het voordeel dat men heeft bij het werk van het waterschap. Naast zijn activiteiten in de waterschapswereld heeft Rob tien jaar les gegeven op de Land- en Tuinbouwschool in Purmerend en is hij maatschappelijk actief binnen de cultuurhistorische en molenwereld.


IMG_54902.Klazien Hartog
(Zaandam, 1968) Klazien is fractievoorzitter van Groen,Water&Land in het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap. Daarnaast is zij landelijk actief als Ambassadeur diversiteitsbeleid van het A&O fonds (Arbeid & Ontwikkeling) van de Unie van Waterschappen, binnen de Waterlelies (de landelijke vereniging van vrouwen in het waterschapsbestuur) en met de Actie ‘Water zoekt vrouw’. Mede door de inzet van Klazien heeft Groen,Water&Land zestien vrouwen op de lijst staan, het hoogste aantal in heel Nederland. Naast haar werk binnen de waterschappen heeft Klazien gewerkt in de journalistiek. Klazien is sinds 8 januari 2009 algemeen bestuurder bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Zij is lid van de commissie Bestuur, middelen en waterketen & van de werkgroep Audit en Risk.


arielap3.Arie Lap
(Texel, 1953) Arie is bollenteler op Texel (Den Hoorn) met respect voor de natuur en met grote kennis van de waterhuishouding op het eiland. Als betrokken Texelaar komt Arie al jarenlang op voor de belangen van de eilanders en van het eiland. Eerst als algemeen bestuurder van het Waterschap Texel, daarna van het Waterschap Hollands Kroon en sinds 2003 van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Maar als betrokken waterschapsbestuurder volgt Arie ook kritisch het werk van het hoogheemraadschap op het eiland en in het verdere gebied van het waterschap.

 

 

 

 


 Portretfoto4. Philippine Brouwer
(Uitgeest, 1954) Water is de rode draad in het leven van Philippine. Opgegroeid in Egmond aan Zee als dochter van een vissersman en samen met haar man als weg- en waterbouwkundige gewoond en gewerkt op irrigatie- en andere waterstaatsprojecten in het buitenland. Momenteel werkt Philippine als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening bij de gemeente Schagen en is zij, samen met het waterschap mede verantwoordelijk voor een goede inpassing van het water in de ruimtelijke plannen. Daarnaast was Philippine maatschappelijk actief binnen een raad van toezicht van de Rabobank en als voorzitter van gemeentelijke commissie van advies in Uitgeest.

 

 

 


150302 Ber Hes5. Ber Hes
(Castricum, 1940) Ber is geboren en getogen op een bloembollenbedrijf in Limmen en is daarna werkzaam geweest als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs. Daarnaast is hij altijd bestuurlijk actief geweest, eerst als raadslid en wethouder in de voormalige gemeente Limmen en naderhand als wethouder in Castricum voor een lokale partij. Als wethouder is Ber verantwoordelijk geweest voor de portefeuilles water, riolering en de openbare ruimte en zodanig is hij ook mede verantwoordelijk geweest voor het Waterplan Bergen, Castricum, Heiloo.

Deel dit

Reacties gesloten.