Debat in babel: klimaatverandering!

Extreem weer vormt een lastige maar uitdagende opgave in dichtbebouwde en dichtbevolkte gebieden.

Recente ervaringen met hevige regenbuien hebben aangetoond dat het van belang is om meer ruimte te reserveren voor waterberging. Het klimaat gaat veranderen. Behalve dat het vaker extreem hard zal regenen komen er ook periodes van droogte en tropische temperaturen. Voor ontwerpers en technici is het een uitdaging om aantrekkelijke buitenruimen en bouwwerken te ontwerpen. Ontwerpen die toekomstbestendig en klimaatbestendig zijn. Ook woningbezitters en bewoners spelen een rol in waterbeheer. Minder (tuin-)bestrating en meer groen helpen mee om het water makkelijker weg te voeren. Groen zorgt voor verkoeling, een grotere biodiversiteit, vangt fijnstof op en heeft een gunstig effect op de leefbaarheid.

7 november

Op dinsdag 7 november krijgt dit onderwerp alle aandacht in een presentatie- en debatbijeenkomst van Babel, Zaans architectuurplatform.

Aanvang:  20.00 uur  (inloop vanaf 19.30 uur)

 

Locatie:  Proeverij de Koekfabriek,
Westzijde 188
1506 EK Zaandam

Toegang: vrij

Loco-dijkgraaf Rob Veenman opent de bijeenkomst waarna we het podium bieden aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de gemeente Zaanstad, Nieuw Zaans Peil, Amsterdam Rainproof en de Urbanisten (stedenbouwkundige ontwerpers) om te laten zien wat de ernst is van de klimaatverandering en welke oplossingen mogelijk zijn. Ook het prille lokale initiatief Nieuw Zaans Peil laat van zich horen.

Programma

19.30 uur Inloop

Introductie en opening ————————————– Loco-dijkgraaf Rob Veenman

Gevolgen extreem weer en beleid overheden ——- Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gemeente Zaanstad

Aanpak Amsterdam —————————————— Rainproof

Lokale initiatieven ——————————————— Nieuw Zaans Peil

Pauze

Oplossingen in de publieke ruimte ———————– de Urbanisten, stedenbouwkundigen

Paneldiscussie met publiek

Samenvatting, opbrengst en afspraken

22.45 uur Einde

Deel dit

Misschien vind u dit ook interessant

Reacties gesloten.