Ambassadeur diversiteit

Aan mij is gevraagd of ik het ambassadeurschap Diversiteit voor de waterschappen wil overnemen van Thea de Roos. Het zal niet meevallen haar te evenaren, maar ik ga mijn uiterste best doen!

Algemeen bestuurslid Klazien Hartog iheeft het ambassadeurschap diversiteit bij het A&O-fonds Waterschappen overgenomen. Hartog zal zich inzetten om meer vrouwen bij het werk van waterschapppen te betrekken.
“Water is van ons allemaal en iedereen heeft er belang bij. Of je in de stad woont of op het platteland,  een bedrijf hebt of van de natuur geniet, jong of oud, man of vrouw, allemaal hebben we belang bij schoon en voldoende water, droge voeten en veilige dijken. In het verleden was het waterschap vooral een mannenaangelegenheid, de laatste jaren komen er meer vrouwelijke bestuurders. Nu zijn 4 van de 30 HHNK-bestuurders vrouw. Dat kan beter, als je ziet dat bij HHNK al 30% van de medewerkers vrouw is. Ik zal mijn uiterste best doen om diversiteit niet enkel op de agenda te zetten, maar ook in de besturen te verankeren.”
De Zaandamse treedt in de voetsporen van Thea de Roos, bestuurder van het Zuid-Hollandse Rijnland. Hartog: “Ik zit vier jaar voor mijn fractie Groen Waterland in het bestuur. Ik heb De Roos In het vrouwen-netwerk Waterlelie leren kennen. Als ambassadeur diversiteit ga ik meer vrouwen betrekken bij het vinden van oplossingen voor het waterbeheer in Nederland. Maar we moeten ons ook inspannen om meer jongeren en nieuwe Nederlanders bij de waterschappen te betrekken en zo een goede afspiegeling van de maatschappij te worden.”

 

Deel dit

Misschien vind u dit ook interessant

Reacties gesloten.